Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesinden Jeotermal Bilgilendirmesi

Ziraat Mühendisleri Aydın Şubesi tarafından Didim’de “Jeotermalin çevreye verdiği zararlar” konulu panel düzenlendi.

Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesinden Jeotermal Bilgilendirmesi
Didim Ticaret Odasında düzenlenen panele Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ile Didimliler dinledi. Panelin Efeler Belediye Meclis Üyesi Av. İsmail Türkbay yönetti. Panelin başında Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi tarafından hazırlatılan ve Jeotermalin zararlarının anlatıldığı slayt gösterisi izlettirildi. Panelde ilk konuşan Ziraat Mühendisleri Aydın Şube Başkanı M. Nedim Barış Aydın’ın % 87’sinin jeotermal alanı olarak belirlendiğini ifade ederek ilerleyen zamanlarda Didim merkez, Akyeniköy gibi mahallelerde jeotermal çalışmaların başlayabileceğini dile getirdi.

Barış “Tarım ürünleri Aydın için çok önemli ama öte yanda il genelindeki Jeotermal firmaları da Türkiye’nin elektrik ihtiyacının % 1’ni karşıladıklarını söylediler. Fakat ürünlere verilen zararlar ortada; benim net söyleyeceğim şey İnsan sağlığı mı önemli yoksa elektrik üretmek mi?” şeklinde sözlerle eleştirdi.

Dr. Metin Aydın ise Jeotermalin fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkilerinden bahsederek ilerleyen süreçte verdiği zararları anlattı. Av. Akın Yakan ise Jeotermalle ilgili yaşanan süreçleri ve vatandaşların tepkilerini dile getirdi.

Panelin sonrasında ise panelistleri, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA