Vali Yavuz'dan Öğretmenlere Uyarı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, öğretmenlere seslenerek öğrencilere eğitim yerine ideoloji empoze etmemeleri konusunda uyardı. Vali Yavuz ayrıca, kılık kıyafetine dikkat etmeyen bir eğitimcinin öğrencilerinden saygı görmeyeceğine dikkat çekti.

Vali Yavuz'dan Öğretmenlere Uyarı
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen ‘Ordu’da Eğitim’ konulu konferansta eğitim camiasına önemli mesajlar veren bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, eğitimin, tüm dünyada stratejik bir alan olduğunu dile getirdi. Sanıldığı gibi sadece Türkiye’de değil bütün gelişmiş ülkelerde eğitim sistemlerinin tartışıldığını belirten Vali Yavuz, bütün ülkelerin eğitimde daha nasıl bir değişiklik yapabilecekleri ve rekabette nasıl öne geçeceklerini tartıştıklarına dikkat çekti.

“İdeolojilerinizi sınıflara sokmayın”

Konferansta, önemli gördüğü eksiklikleri aktaran ve eğitimcileri bu konularda uyaran Vali Yavuz, öğretmenlerden ve okul yöneticilerinden, ideolojilerini öğrencilere empoze etmemelerini istedi. Vali Yavuz, “Eğitim kurumlarındaki idareci ve öğretmenlerimizin, ideolojik yaklaşımlarını sürekli öğrencilerimize dikte etmesini son derece yadırgıyorum. Bizim bir tek sevdamız var, o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Aziz milletimizin değerleri var. Büyük Türkiye hayalimiz ve idealimiz var. Türk milletinin tarihten getirdiği medeniyet birikimi var. Bunlar başımızın tacı. Ama bunun dışında, sınıflarda ideolojik yaklaşımların, yani kendi siyasi fikirlerimizin çocuklara lanse edilmesini, aktarılmasını son derece ahlaksızca buluyorum. Bizim işimiz bu yaştaki çocuklara ideoloji aşılamak değil, onlara temel insani değerleri öğretmektir. Çocuklarımızı bırakın fikir sahibi olsunlar, ideoloji sahibi olurlar. Öğretmenler olarak, eğitim kurumu yöneticileri olarak, bizim işimiz insanlara ideoloji aşılamak değil. O yüzden sizlerden ricam bu alandan uzak durun” ifadelerini kullandı.

“Kılık kıyafetinize çeki düzen verin”

Öğretmenlerin kılık ve kıyafet konusuna da değinen Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Öğretmenin, okul yöneticisinin bir saygınlık uyandırması gerekir. Ben, hiç kılık kıyafete kafayı takan birisi olmadım. Ama bugün geldiğimiz noktada, felakete doğru gidiyorsunuz. Eğitim kurumlarını gezdiğimizde gördüğüm manzara şudur; artık öğrenci, öğretmenine saygı göstermiyor. Veli hiç göstermiyor. Yakası bağrı açık, üzerinde yırtık kotla derse giren öğretmene öğrenci saygı duyar mı? Veli saygı duyar mı? Giderek kuralsızlık, kural haline gelmeye başladı.

Bu çok büyük tehlikelidir. Kuralsızlık anarşidir. Böyle bir şey olmaz. Bizi hukuk tanımlar. Bu konuda kendinize bir çeki düzen verin.”

“Okullarda hijyen problemi var”

Türkiye’nin en büyük beşeri sermayesinin çocuklar ve gençler olduğunu, onların güvenli fiziki mekanlarda öğrenim görmesi gerektiğini hatırlatan Vali Yavuz, okullarda hijyen sorunu olduğuna dikkat çekti. Okul yöneticilerinden, okulların fiziki bakımının yapılmasını, tertip ve düzeninin sağlanmasını, hijyen kurallarının uygulanmasını isteyen Vali Yavuz, “Bazı okullarımızda, fiziki bakım, tertip ve düzen ve hijyen kuralları yönünden sorunlarımız var. Lavabolarında sabunu olmayan okulumuz var. Okul yöneticilerimizden bu konularda hassas olmalarını istiyorum. Ayrıca, kantinlerdeki hijyen kurallarının da sürekli takip edilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA