Türkiye Oryantiring Şampiyonası

'Şehit Dilay ve Cem Kerman' adı altında yapılacak şampiyonanın 2. kademe yarışları 1819 Kasım tarihlerinde Kırklareli'nde düzenlenecek

Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın 2. kademe yarışlarına 18-19 Kasım tarihlerinde Kırklareli ev sahipliği yapacak.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Kenan Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın 2. kademesinin Kırklareli'nde düzenlenecek olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Katılımın yüksek olduğunu belirten Mete, organizasyona, 2011 yılında Tunceli'de şehit düşen komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın ismini verdiklerini ifade etti.

Mete, "Çukurpınar köyünde gerçekleşecek olan şampiyonaya ilişkin tüm harita çizimlerimizi tamamladık. Bölgemizi şampiyona için çok uygun. Türkiye Oryantiring Federasyonuna da teşekkür ediyorum. İlimizde uzun yıllardır bu şekilde yoğun katılımlı bir şampiyona düzenlenmiyordu. Şampiyonaya yurt içi ve yurt dışından yaklaşık bin sporcu kayıt yaptırdı. Bu rakam bizim için çok güzel." diye konuştu.

Organizasyonun ekonomik açıdan da kente katma değer sağlayacağını dile getiren Mete, otellerde doluluk oranlarının yüzde 75 seviyelerine geldiğini, şampiyonanın Kırklareli'nde düzenlenmesinde emeği geçen Vali Orhan Çiftçi'ye teşekkür etti.

Türkiye Oryantiring Federasyonu görevlisi ve etkinlik direktörü İbrahim Coşkun ise şampiyonanın iki kategoride düzenleneceğini belirtti.
Kaynak: AA