Somuncu Baba Talas'ta Anılacak

Somuncu Baba ve divan şairlerinden mutasavvıf Osman Hulusi Efendinin hayatları ve günümüze etkileri paneli yapılacak.

Somuncu Baba Talas'ta Anılacak
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Kadir Özköse’nin konuşmacı olarak katılacağı panelde Somuncu Baba Hazretlerinin talebeleri ve Osmanlı coğrafyası üzerine etkileri ile Hulusi Efendi Hazretlerinin yaşamı ele alınacak. Ayrıca programda sanatçı Halil Necipoğlu, çeşitli ilahiler seslendirecek.

Somuncu Baba hakkında bilgi veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Kayseri’nin ve Talas’ın çok farklı değerleri, liderleri var. Geçmişte Talas’ta Akçakaya Mahallemizde yaşamış Türkiye’nin büyük manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba Akçakaya’da doğdu. Burada hem evi hem çilehanesi ve camisi var. Kendisi Şeyh Hamid-i Veli olarak da bilinir. Buradaki Somuncu Baba’nın evini ve Çilehanesi’ni biz Talas Belediyesi olarak restore ettirdik. Aynı zamanda da çevre düzenlemesiyle çok şık bir mekan haline gelecek. Bildiğiniz üzere Somuncu Baba sadece burada değil Bursa’da, Aksaray’da ve Malatya’da birçok eser bırakmış. Birçok iz bırakmış.” dedi.

“Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfıyla birlikte güzel bir program organize ediyoruz.” diyen Başkan Palancıoğlu şunları kaydetti:

“18 Kasım Cumartesi günü saat 18:30’da Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Kampüsü yerleşkesinde Hulusi Efendi Vakfıyla birlikte organize ettiğimiz güzel bir etkinlik olacak. Hem Somuncu Baba’yı hem de Hulusi Efendi’yi anmış olacağız. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Kadir Özköse Hocamızın konuşmacı olduğu panel gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda ilahileriyle Halil Necipoğlu bizim rahatlamamızı, kalbimizin pasını atmamızı sağlayacak. Ben tüm Kayserilileri ve Talaslıları bu güzel etkinliğe bekliyorum. Hulusi Efendi Vakfı yetkililerine teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA