Sokakların Gizli Kahramanlarına Soğuk Havada İç Isıtan İkram

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesindeki bir işletme sahibi olan İhsan Kınalıbaş isimli esnaf, kış ayının yoğun olarak yaşanmaya başlandığı kentte, soğuk havadan etkilenen belediye temizlik personeline ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunuyor.

Sokakların Gizli Kahramanlarına Soğuk Havada İç Isıtan İkram
Ayazı ve soğuk havasıyla ünlü Eskişehir’de, özellikle sabah ve akşam vakitlerinde sıcaklık sıfırın altında eksi derecelere düşüyor. Sabah erken saatlerde tarihi Odunpazarı bölgesinde göreve başlayan Odunpazarı Belediyesi temizlik personelleri, bu havalardan oldukça etkileniyor. Olumsuz hava şartlarından işçilerin etkilendiğini fark eden bölge esnaflarından İhsan Kınalıbaş, durumuna kayıtsız kalmadı. Üşüyen temizlik personeline işletmesinde, ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunan Kınalıbaş, soğuk havanın etkisini çalışanlar üzerinde biraz olsun kırmayı hedefliyor. Ayrıca işletme önüne asılan yazıyla da ücretsiz ikramdan haberdar olmayan işçilerin de gelmesi bekleniyor.

“Sıcak bir çorba bir bardak çay içilmesi iyi bir şeydir”

Yapılan ikram hakkında konuşan Odunpazarı Belediyesi temizlik personeli Yaşar Durdu, işletme sahibi ve çalışanlarına teşekkür ederek, “Tabii iyi bir şeydir. İşçinin bu soğuk havalarda üşümesi ve gerek mola saatlerinde gerekse öğlenleri sıcak bir çorba bir bardak çay içmesi tabii ki iyi bir şeydir. Bunun içinde yetkililere teşekkür ediyoruz. Dinlenme amaçlı sabah 10 ila 10 çeyrek arası, öğleden sonra da 3 ile 3 çeyrek arası 15 dakikalık molamız vardır. Mola saatlerinde gelme imkanımız oluyor ancak. Diğer saatlerde çalışma saatlerine uymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Soğuk havalarda bir çorba ve çay verdiği için teşekkür ediyorum”

Bir diğer temizlik personeli Ramazan Sezer ise, normalde yiyecek ve içeceklerini evden getirdiklerini belirterek, “İhsan bey bize kış aylarında soğuk havalarda öğlenleri çorba ve sıcak çay ikram ettiği için minnettarız Allah razı olsun. Normalde ya evden getiriyorduk. Lokantada yiyorduk ya da köftecide çorba içiyorduk. Simit alıyorduk. Allah razı olsun yani İhsan bey soğuk havalarda mola zamanlarımızda bir çorba ve çay verdiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



“Bu soğuk havalarda bizler içeride oturuyoruz ama onlar bizler için yağmur, çamur ve kar her havada hizmet ediyorlar”

İşçilerin soğuk havadan etkilenmesine kayıtsız kalmayan Odunpazarı esnafı İhsan Kınalıbaş, kış ayı boyunca boş vakitlerinde temizlik personeline çay ve çorba ikramlarında bulunacaklarını söyleyerek, “Bizler Odunpazarı’nın ekmeğini yiyoruz. Bu arkadaşlarımızda bu soğuk hava şartlarına bizlere yardımcılar. Odunpazarı, Eskişehir’e göre daha soğuk ve serin. Bizler de bu soğuk havalarda dışarıda çalışan arkadaşlarıma emekçi kardeşlerimize gün boyu kendi boş zamanları ya da yemek vakitlerinde çay ve çorba ikramlarında bulunacağız. Bizde elimizden gelen sosyal sorumluluk projesi olarak onlara destek vermek istedik. Sağ olsun onlarda bizi kırmadılar ve gururlandırdılar, teşekkür ediyorum. Bu soğuk havalarda bizler içeride oturuyoruz ama onlar bizler için yağmur, çamur ve kar her havada hizmet ediyorlar. Bizlerde ne kaybederiz dedik kendimizce. Çorbamıza bir tas su, çayımıza bir bardak su ilave edelim. Onlarda elimizden geldiğince yardımcı olalım. Sağ olsunlar geliyorlar ve bizleri mutlu ettiler onurlandırdılar. Bu yaptığımız bir adımdır, bir damladır daha da gerisi gelecek inşallah. Bundan belediyemizin de haberi var. Belediyenin desteğini, Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmalarını beğeniyoruz. Bizler de esnaf olarak elimizden bu geldi, bunu yaptık. Kış boyunca devam edecek. Yazın soğuk içecek servisimize başlarız. İleride de şehit ailelerine olabilir gazilerimize olabilir elimizden geldikçe inşallah büyüyeceğiz. Belediyemizi seviyoruz, Eskişehir’i seviyoruz ve ekmeğini yiyoruz. Bizlerde bunun faydasını görüyoruz. Elimizden gelen bu” dedi.

Kaynak: İHA