Salihli Meslek Yüksek Okulu'na Yeni Bölüm Talebi

Manisa’nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi(TSO), Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü İlkay Dilber’i ziyaret ederek, önümüzdeki dönemde açılması düşünülen gıda teknikerliği bölümü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Salihli Meslek Yüksek Okulu'na Yeni Bölüm Talebi
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacı sorununu çözecek girişimlerine devam ediyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü İlkay Dilber’i ziyaret eden Salihli TSO Yönetimi, okuldaki bölümler ve öğrenci sayıları hakkında bilgi aldı. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların yarısından fazlasının gıda sektöründe olduğunu ifade ederek, sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman konusunda atılması gereken adımları yakından takip ettiklerini kaydetti.

Yüksel, Salihli’de 4 yıllık fakültenin açılması konusunda TSO’nun önderlik yaptığını ve Maliye Bölümü’nün faaliyete geçmesinden son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Salihli MYO Müdürü Dilber de eğitim camiasının sanayi ile buluşmasına büyük önem verdiklerini belirterek, TSO ile ortak çalışmalar yapmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA