Palandöken Belediyesi Personeline Yangın Eğitimi

Palandöken Belediyesinde, temizlik işleri müdürlüğü personeli başta olmak üzere birim çalışanlarına yönelik yangın eğitimi düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca Palandöken Belediyesinde düzenlenen eğitim programıyla belediye personeline, yangınların başlıca çıkış nedenleri, yangın türleri hakkında bilgi verilerek, yangın söndürme cihazlarının kullanımı konusunda uygulamalı eğitim verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Hasan Koçak, programda yaptığı sunumda, alev görüldüğünde pencerelerin açılmaması, il anda yangının çıktığı noktaya büyük bir battaniye, bir kova su ya da yangın söndürme cihazları ile müdahale edilmesi gerektiğini kaydetti.

Evlerde, iş yerlerinde ve araçlarda mutlaka kullanıma hazır yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini ifade eden Koçak, "Yangın anında evdeki elektriği ve doğalgazı da kapatmayı unutmamalıyız. Yüksek apartmanlarda yangın esnasında inişlerde asla asansörü kullanmamalıyız. Yangın merdivenlerinin kapısı kapalı olmalı ama asla kilitli olmamalı." uyarılarında bulundu.

Koçak, daha sonra belediye personeline uygulamalı yangın söndürme eğitimi verdi.

Kaynak: AA