Liseye Geçiş Sistemi

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, "Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve proje okulları, bakanlığımızın yapacağı merkezi sınav sistemi ile öğrenci alırken, Anadolu liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve Anadolu imam hatip liseleri adrese bağlı olarak eğitim bölgesiyle öğrenci alan liseler olacak." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş sistemi hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni sınav sistemiyle birlikteliselerin iki gruba ayrıldığını belirtti.

Ortaöğretim kurumlarının merkezi sınavla öğrenci alan liseler ve adrese dayalı sisteme göre öğrenci alan liseler olarak ikiye ayrıldığını kaydeden Kuntoğlu, şöyle devam etti:

"Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve proje kulları, bakanlığımızın yapacağı merkezi sınav sistemi ile öğrenci alırken, Anadolu liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve Anadolu imam hatip liseleri adrese bağlı olarak eğitim bölgesiyle öğrenci alan liseler olacak. Ülke genelinde sınavla öğrenci alacak liseler bakanlık tarafından belirlenecek. Okul müfredatını kapsayacak şekilde tek oturumda gerçekleştirilecek sınavın, çoktan seçmeli sorularla sözel ve sayısal iki grup halinde uygulanacak."

Sınavsız öğrenci alan liselere yerleştirme sürecini de anlatan Kuntoğlu, "Her ilde eğitim bölgeleri oluşturulacak. Eğitim bölgesi, eğitimde süreklilik ve coğrafi bütünlük esasına dayalı olarak öğrenci sayısı, okul türü, kontenjanı ve donanımları göz önünde bulundurularak oluşturulmuş bir uygulamadır. Eğitim bölgesindeki her ortaokul, eğitimde süreklilik prensibi çerçevesinde, türleri itibariyle ortaöğretim kurumlarıyla ilişkilendirilecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA