KKTC'nin 34. Kuruluş Yıl Dönümü

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Başaran: 'Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, özgürlük, demokrasi ve insanca yaşama çabalarında her zaman ve her şart altında Türkiye Cumhuriyeti'nin sağladığı destek ve güvenceler yadsınamaz' 'KKTC devleti ve Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durmaya yönelik çabalarında her dönemde ve her alanda destekleriyle yanımızda bulunan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve halkına teşekkürlerimizi iletmek isterim'.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 34'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla KKTC'nin Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran'ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Londra'da bir oteldeki resepsiyona, aralarında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ile eşi Deniz Ergin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere Başkanı Erdal Yetimova, Avrupa Irak Türkmenleri Federasyon Başkanı Sündüs Abbas'ın da bulunduğu çok sayıda Türk ve İngiliz davetli katıldı.

Büyükelçi Başaran KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıl dönümü mesajında, "Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, özgürlük, demokrasi ve insanca yaşamaçabalarında her zaman ve her şart altında Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığıdestek ve güvenceler yadsınamaz. KKTC devleti ve Kıbrıs Türk halkının kendiayakları üzerinde durmaya yönelik çabalarında her dönemde ve her alandadestekleriyle yanımızda bulunan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkınateşekkürlerimizi iletmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının 1963 yılında başlayan var olma çabalarının sonucu olarak 15 Kasım1983'te de cumhuriyetlerinin doğduğunu dile getiren Başaran, "1968 yılından bu yana devam eden müzakere süreci Mayıs 2016 tarihindebaşlayan yoğun görüşmelerle ve Kıbrıslı Türklerin iyi niyetli ve samimi çabaları ileçözüm ve anlaşma hedefine doğru ilerlemeye çalışmıştır. Görüşmelerde iki bölgeli,iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federal bir Kıbrıs’ta kalıcı, barışçıl ve adaletlibir çözüme ulaşma çabaları sürdürülmüştür. Temmuz 2017 tarihinde görüşmeçabalarımız bir sonuç alamadan bitmiştir. Benim inancım odur ki Kuzey Kıbrıs’ınTürk halkı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da var olarak ilerlemeye,gelişmeye, tüm engel ve kısıtlamaları aşarak yükselmeye devam edecektir." dedi.

Başaran ayrıca, İngiltere'deki Kıbrıs Türk toplumuyla bir araya gelmek üzere KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın haftaya Londra'yı ziyaret edeceğini duyurdu.

Resepsiyonda Büyükelçi Başaran ile Büyükelçi Bilgiç kutlama pastasını birlikte kesti ve davetlilerle sohbet etti.
Kaynak: AA