İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan Açıklaması

'İstanbul'da emniyet güçlerinin önleyici çalışması sayesinde başta terör olmak üzere birçok önemli olay engellenmiştir. Vatandaşlarımızın polise güvendiğini görmemiz, bizim için en önemli moral kaynağıdır.'

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul'da emniyet güçlerinin önleyici çalışması sayesinde başta terör olmak üzere birçok önemli olayın engellendiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın polise güvendiğini görmemiz, bizim için en önemli moral kaynağıdır." dedi.

Çalışkan, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne gelerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelinden içtima alan Çalışkan, "26 yıl öncesine götürdünüz beni. Aynı içtimayı yıllar önce ben komiser yardımcısı olarak veriyordum. Göreve çıkacaksınız. O yüzden fazla tutmayacağım ben sizi. Allah gücünüze güç katsın, sebatınızı arttırsın. Allah hepinizi korusun." diye konuştu.

Daha sonra Çalışkan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin toplumsal olaylara yönelik tatbikatını izledi. Tatbikatta polisler, izinsiz gösteri sırasında molotof kokteyli ve havai fişek atan, güvenlik güçlerine mukavemette bulunan kişileri gözaltına aldı.

Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İstanbul'da emniyet güçlerinin önleyici çalışması sayesinde başta terör olmak üzere birçok önemli olay engellenmiştir. Vatandaşlarımızın polise güvendiğini görmemiz, bizim için en önemli moral kaynağıdır." dedi.
Kaynak: AA