İşadamı Etkin Pişmanlıktan Yararlandı, FETÖ'den Tahliye Oldu

İzmir’de, FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yargılanan iş adamı Kamil Karakaş, etkin pişmanlıktan yararlanırken mahkeme heyeti bu hususu göz önüne alarak Karakaş’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. celseye tutuklu sanık Kamil Karakaş ve avukatı katıldı.

Duruşma savcısı verdiği mütalaada, sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade vermesi göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Kapatılan Bank Asya’da ne kendisinin ne de ailesinin bir kuruş parası olmadığını belirten sanık Kamil Karakaş, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullanmadığının ortaya çıktığının, örgüte kesinlikle finansal destek sağlamadığını ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın etkin pişmanlıktan yararlanmak için talepte bulunduğunu, örgütün deşifre edilmesine yönelik verdiği ifadeler ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ağustos 2016’da, örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş’ı gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısı Kamil Karakaş hakkında hazırladığı iddianamede, ’Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla dava açtı.
Kaynak: İHA