GTO'da Demir Çelik Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanan sorunların ve gelişmelerin konuşulduğu sektörel istişare toplantılarında bu kez demir çelik sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

GTO'da Demir Çelik Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı
GTO 26 No.lu Demir-Çelik-Sac-Profil İmalat ve Satıcıları Meslek Komitesi öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda demir çelik sektörünün güncel sorunlarının yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği, KOSGEB destekleri ile Mesleki Yeterlilik belgeleri ve GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi’nin çalışmaları konusunda sektör temsilcilerine bilgilendirme yapıldı. GTO Yönetim Kurulu üyesi Bülent Evyapan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, demir çelik sektörünün ülke ekonomisinde ve sanayileşmede büyük etkisi olduğu belirtilerek sorunların çözümü halinde ülke ekonomisine daha çok katkılar sağlayacağı dile getirildi.

Toplantının başında katılımcılara hitap eden GTO Yönetim Kurulu üyesi Bülent Evyapan, ülkemiz demir çelik sektörünün dünyada yedinci ve Avrupa’da dördüncü sırada bulunduğunu, sektörün etkisinin her alanda hissedildiğini, sektörün refahın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri kabul edildiğini vurguladı. Toplantıda KOSGEB Kobi Uzmanı Cuma Delioğlu KOSGEB destekleri, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Zeynep Köroğlu iş sağlığı ve güvenliği, GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi Müdürü Gülay Böler ise merkezin çalışmaları ve mesleki yeterlilik belgeleri konusunda sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda, GTO Meclis üyesi Necmettin Ay, 26 Nolu Komite Başkanı Altan Kocalar, komite üyeleri Uğur Sarıbal ve İbrahim Halil Kutlu’nun yanı sıra sektör temsilcileri hazır bulundu.
Kaynak: İHA