FETÖ/PDY Soruşturmasında 19 Askeri Personelin İddianamesi Kabul Edildi

Zonguldak’ta FETÖ/PDY soruşturmasında meslekten ihraç edilen ve aralarında subay ile astsubayların da bulunduğu tutuklu 19 sanığın ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıla kadar hapsi istendi.

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 82 sayfalık iddianamede Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli oldukları sırada darbe girişimi soruşturmasında meslekten ihraç edilen ve aralarında subay ile astsubayların da bulunduğu 19 askeri personel "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olma veya silahlı terör örgütü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak.

İddianamede ayrıca Deniz İstihkam Tabur Komutanlığı’nda görevli tutuksuz sanık olan astsubay B.B.’nin, darbe girişiminin öğrenilmesiyle birlikte “Bu iş bitti” şeklinde sözler sarf ettiği, sözde sıkı yönetim mesajının dağıtıldıktan sonra geri toplanıp imha edildiğine de yer verildi.

Kaynak: İHA