FETÖ'den Kadın Öğretmene 'DHKP-C Şantajı' Davası

Gümüşhane'de FETÖ'nün firari il imamı, emniyet imamı, kapatılan okulun müdürü ve serrehber hakkında, kadın öğretmene şantaj ve tehdit suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Gümüşhane'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) firari il imamı, emniyet imamı, kapatılan okulun müdürü ve serrehber hakkında, kadın öğretmene "DHKP-C'li" iftirası atarak şantaj yapmak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, tehdit suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Gümüşhane Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, FETÖ'nün il yapılanması içerisinde emniyet mahrem imamlarından olduğu iddiasıyla "Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık H.K katıldı.

Duruşmada savunma yapan H.K, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Şahısları tanımadığını ve iddianamede belirtildiği gibi müdür yardımcısının odasında bir görüşme gerçekleştirmediği savunan sanık, "Kimseye kendimi MİT elemanı olarak tanıtmadım. Nişanlısından ayrılmasını söylemedim. Böyle bir görüşme yapılmış ise de direkt benim ismim zikredilmediğinden benim böyle bir konuşmanın içinde olmuş olmam imkansızdır. Tek bir tanık beyanı ile hakkımda işlem yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve tanıklardan N.P'nin bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından hazırlanan ve Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün okulunda öğretmenlik yapan ve örgütle bağlarını koparmak isteyen kadını, başka bankadan kredi çekip Bank Asya'ya para yatırmasına karşı çıkan nişanlısından ayırmak için "DHKP-C'li" iftirası atarak şantaj yaptıkları iddiasıyla FETÖ'nün firari il imamı, emniyet imamı, kapatılan okulun müdürü ve serrehber hakkında, şantaj suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, tehdit suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA