Eşini Öldürdüğü İddia Edilen Kocanın Yargılandığı Dava

Boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi.

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşi Nisa Ece İnçke'yi silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Recep İnçke, maktul Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye, kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile müdahillerin avukatı Mustafa Haki Okuducu katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Nuray Yiğit ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına avukatlar Pınar Hacıbektaşoğlu, Sakine Pehlivan ve Serra Genç de hazır bulundu. Sanık avukatları ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada beyanları sorulan müdahil avukatları, davanın genişletilmesi taleplerinin olmadığını söyledi. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Yaşar Fatih Mengüç ise mütalaasını hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Sanık Recep İnçke, avukatının duruşmaya iştirak etmediğini ifade ederek, yeniden avukat istenilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz, sanık avukatı olarak görevlendirilen Cemal Medeni'nin davanın tutuklu olmasına rağmen 29 Haziran ve 19 Eylül'deki duruşmalara mazeret bildirerek gelmediğini, bugünkü duruşmaya ise mazeretsiz olarak iştirak etmediğini bildirilerek, sanığa başka bir avukatının görevlendirilmesi için İstanbul Baro Başkanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyasının savcılığa gönderilmesine hükmeden Başkan Yolmaz, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- "Kızımın hiçbir suçu yoktu"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu, duruşmanın ardından basın açıklamasında bulundu. Hacıbektaşoğlu, bugün burada KADEM adına Nisa Ece İnçke'nin davasının müdahili ve takipçisi olarak bulunduklarını söyledi.

Nisa İnçke'nin evliliğinin ilk günlerinden itibaren eşinden şiddet gören ve bu nedenle boşanma kararı alan cesur kadınlardan sadece birisi olduğunu ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Ancak boşanma davası devam ederken kendisine sürekli olarak şiddet uygulayan eşi tarafından vahşice katledildi. Eşini vahşice hislerle tasarlayarak katleden ve buna rağmen her duruşmada sahte gözyaşları ile mahkeme heyetini etkilemeye ve 'iyi hal indirimi' almaya çalışan sanığın akıl almaz ifadelerini şaşkınlıkla karşıladığımızı belirtmek isteriz. Ülkemizde maalesef her geçen gün daha da vahim boyuta gelen kadın cinayetleri ve bu cinayetlerin faillerinin 'mağdur' ve 'mazlum' olduğu yönündeki sahte savunmaları, başta ölen kişinin ailesi olmak üzere biz kadınların ve toplumun tamamının tepkisini çekmektedir." dedi.

Nisa Ece İnçke'nin annesi Caziye Ece ise yaptığı konuşmada, sanığa verilecek cezanın en ağır olmasını istediğini söyledi. Kızının güzel, genç ve 25 yaşında olduğunu anlatan Ece, "Hiçbir suçu yoktu, ortada bir sebep de yoktu. İki yıllık evliliğinde çok zulüm çekiyordu. Kızımı barışalım diyerek kandırdı, evden çıkararak götürdü ve öldürdü." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA