Emniyet Müdürü Yıldız, Muhtarlarla Buluştu

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün sivil toplum kuruluşları programı kapsamında organize ettiği muhtarla buluşma toplantıları devam ediyor.

Emniyet Müdürü Yıldız, Muhtarlarla Buluştu
Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıların ardından Çukurova ve Sarıçam ilçe muhtarlarıyla da bir araya geldi.

Yıldız, konuşmasında, merkezi idarenin ve yerel yönetimin, vatandaşlar arasındaki en önemli irtibat noktası olduğunu ve bu noktada muhtarların rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

Yıldız, öncelikle FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin yanı sıra, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının da aralıksız olarak devam ettiğini, bu mücadelenin herkesin mücadelesi olduğunu vurguladı.

Adana’yı huzurlu ve güvenli bir şehir haline getirmeyi muhtarlar ve vatandaşların desteği ile başaracaklarını dile getiren Yıldız, "Kurulan ’Narko-Mobil’ hattının muhtarlar vasıtasıyla en ücra köşede kalmış vatandaşlarımıza ulaştırılması ve konu hakkında gereken uyarıların yapılması gerekiyor. Emniyet teşkilatı olarak zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Emniyet Müdürü Yıldız, yabancıların kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gerektiği gibi faydalanması, kayıt altına alınmayan yabancıların kayıt altına alınması, düzensiz göç ve nüfus hareketliliğinin önlenmesi, yabancıların terör örgütlerine katılımının önlenmesi, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin önlenmesi, yabancıların suça karışmalarının önlenmesi, yabancıların denetim ve kontrol altında tutulması için Adana’da yaşayan yabancılara yönelik yeni bir uygulamaya geçildiğini ifade etti.

Yıldız, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde meydana gelen olaylar ve olayların yoğunlaştığı bölgeler hakkında mevcut sorunların çözümüne yönelik genel değerlendirmelerde bulunarak, mahalle muhtarlarının beklentilerini ve isteklerini dinledi.
Kaynak: İHA