CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

'İsmail Kahraman, bu Meclisin başkanlığını hak eden bir duruş içinde değil. Bu Meclise başkan seçilecek kişi konusunda biraz özen gösterin'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İsmail Kahraman, bu Meclisin başkanlığını hak eden bir duruş içinde değil. Bu Meclise başkan seçilecek kişi konusunda biraz özen gösterin." dedi.

Balbay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'ın yeniden TBMM Başkanlığına adaylığını eleştirdi.

Kahraman'ın Kasım 2015'ten buyana TBMM Başkanı olduğu ve Meclis kürsüsünden 47 defa konuşma yaptığını belirten Balbay, Kahraman'ın bu konuşmalarının sadece beşinde Atatürk ile ilgili ifadeler kullandığını öne sürdü.

Balbay, "Kahraman'ın 47 konuşmasının tümünü incelediğimizde hiçbirinde ama hiçbirinde bu Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, ülkeyi dünya ailesine katan Mustafa Kemal Atatürk ile bir değerlendirme, düşünce ortaya koyma yok. Sadece ve sadece "şükranla, zevatı saygıyla anla" ifadesi var. Atatürk ve arkadaşları, Kahraman'ın gözünde sadece zevat." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman'ın bazı konuşmalarından örnekler veren Balbay, "İsmail Kahraman, bu Meclisin başkanlığını hak eden bir duruş içinde değil. Bu Meclise başkan seçilecek kişi konusunda biraz özen gösterin." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki sunumunu da eleştiren Balbay, "Bakanlığın 2017 yılı bütçe sunumu 201 sayfa, bu yılki sunum ise 27 sayfa. Herhalde bu yıl söyleyecekleri bir şey yok. Önümüzdeki yıl tek sayfada 'eğitimin önemi saymakla bitmez' diyerek bütçeyi bitirecekler." diye konuştu.

Bakan Yılmaz'ın yeni sınav sistemine ilişkin açıklamalarının yetersiz olduğunu, sistemin her an değiştirilmeye açık boşlukları barındırdığını öne süren Balbay, Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey bürokratlarının eğitim bilimleri kökenli olmadığını, bunun da bakanlığın uygulamalarına yansıdığını iddia etti.

Balbay, Sözcü gazetesi ve yazarları üzerinde "yargının kılıcının gezdirildiğini" öne sürerek, "Sözcü gazetesi üzerinde şu anda yandaş medyayla birlikte sürdürülmekte olan operasyon iki nedenle olabilir. Bir; Adalet ve Kalkınma Partisi kendisine karşı olan bütün yayın organlarını susturmak için böyle bir şeye girişmiş olabilir. İki; yargı içindeki FETÖ'cüler intihar saldırısı düzenliyor olabilir. Bunun hukuki anlatımı yok çünkü. Yargı içindeki FETÖ'cüler, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak için böyle bir işe girişmiş olabilirler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA