Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Bonn'da Türk Standın Açılışını Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya’nın Bonn kentinde devam eden İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı’na (COP23) katılarak Türkiye Sergi ve Stant Alanı’nın açılışını yaptı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Bonn'da Türk Standın Açılışını Yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya’nın Bonn kentinde devam eden İklim Değişikliği 23. Taraflar Konferansı yerleşkesinde yer alan Türkiye Sergi ve Stant Alanı’nın açılışını beraberindeki heyet ile birlikte yaptı. Özhaseki açılış konuşmasında "Her platformda, dünyanın her yerinde ülke olarak var olduğumuzu, haklı birtakım konularımızı da dile getireceğimizi buradan ilan ediyoruz. Bu vesileyle de emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Sergi ve Stant Alanı’nın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Çevre Bakanı Özhaseki, “Hassasiyetimizi anlatabilmek, ülkemizi tanıtabilmek adına açılan bu büroların ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız’’ dedi.

Standın karşısında yer alan Malezya standından yetkililerin hediyesini kabul eden Bakan Özhaseki daha sonra Türkiye standında sanat müziği eserlerini icra eden müzisyenleri dinleyerek sergilenen Ebru sanatı eserleri hakkında bilgi aldı.

Konferansta çıkacak kararlarda etkili olmaya çalışacaklarını söyleyen Özhaseki, açılışın ardından bazı vatandaşlar ile sohbet edip, fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA