Büyükşehir Personeli İlkyardım Konusunda Sertifikalandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesinden 50 personele ilkyardım eğitimi verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan personele sertifikaları törenle dağıtıldı.

Büyükşehir Personeli İlkyardım Konusunda Sertifikalandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesinden 50 personele ilkyardım eğitimi verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan personellere sertifikaları törenle dağıtıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, şube müdürleri ve personeller katıldı.

Aldıkları eğitim sonrasında ilkyardım sertifikası almaya hak kazanan personellere teşekkür eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesi içerisinde Büyükşehir Belediyesine ait tüm birimlerimizde İlk Yardımcı bulundurma zorunluluğumuz var. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımızın koordinasyonunda, Manisa Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğiyle 50 personelimiz aldıkları eğitim ve sonrasında sınava da girerek, İlk Yardımcı sertifikası almaya hak kazandılar. Hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığımıza, İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza ve Manisa Sağlık Müdürlüğüne de teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Gül ise, yapılan eğitimlerde İtfaiye personelinin de yer aldığını ve bu konuda ilgili birimlerle sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

Gül, İtfaiye Dairesi Başkanlığında çalışan tüm personelde İlk Yardım sertifikası olduğunu da belirtti.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş ise, personelin hayatın her alanında İlk Yardım gerektiren durumlarla karşılaşabileceğini bunun da önlemini bu tür eğitimlerle aldıklarını belirtti.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, 50 personele tek tek sertifikalarını teslim etti.
Kaynak: İHA