Başkan Ertürk, Çobanları 1300 Rakımda Ziyaret Etti

AYDIN –AK Parti’li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, 1300 rakımlı Karadağ bölgesi ve Kayran Göçgün Yaylası’nda yaşayan çobanları evlerinde ziyaret ederek sorunları ve taleplerini dinledi.

Başkan Ertürk, Çobanları 1300 Rakımda Ziyaret Etti
Başkan Ertürk, Kuyucak ilçesinin çeşitli bölgelerinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan ailelere yaptığı ziyaretlerde; “Sizlerle şehrin içindeki gibi görüşmek kolay olmuyor. Bu sebeple siz gelemiyorsanız biz size gelelim dedik. Yaptığınız işin ne kadar zor olduğunun farkındayım. Sizler gibi ben de bir çiftçiyim, hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Buradaki şartlarınız zorlaştıkça çobanlarımızın sayısı git gide azaldı. Gençleri; yol, su, elektrik ve internet gibi imkanları arttırarak, hayvan yetiştiriciliğine teşvik etmek gerekir. Diğer bölgelere de bu tür ziyaretlerde bulunacağım. Çobanlarımız yanlarında olduklarımızı bilsinler. Yalnız değiller” dedi.

Kendilerini ziyaret etmesinden çok memnun kalan 85 yaşındaki çoban Şengül Akyol, “Metin oğlumdan Allah razı olsun. Bu yaşıma kadar hiçbir başkan kapımızı çalıp evimize misafir olmadı bizleri çok memnun etti. Evimize kadar gelip dertlerimizi dinledi çok mutlu olduk” diyerek yaşadığı sevinci paylaştı.
Kaynak: İHA