Balya'da Zeka Oyunları Sınıfı Açıldı

Balıkesir’in Balya İlçesinde. Şamile Altıntaş İlkokulu’nda zeka oyunları sınıfı açıldı. Şamile Altıntaş İlkokulu’nda, öğrencilerin düşünme becerisini geliştirmek, hızlı ve doğru karar verme yeteneğini arttırmak amacıyla açılan zeka oyunları sınıfı, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı..

Balya'da Zeka Oyunları Sınıfı Açıldı
Balya Şamile Altıntaş İlkokulu, bu yıl hayata geçirmeyi planladığı 16 projeden biri olan zekâ oyunları sınıfını öğrencilerin kullanımına açtı. Zeka oyunları sınıfının ilgi gördüğünü anlatan Sınıf Öğretmeni Mehmet Eskitürk, “Bu sınıfla birlikte öğrencilerin problem çözme becerilerinin, hızlı ve doğru karar verme yeteneğinin, matematik becerilerinin gelişeceğini umuyoruz. Ayrıca, zeka oyunları sınıfının takım çalışması, centilmenlik ve saygı gibi değerleri de, öğrencilerin karakterlerine oturtmalarında yardımcı olacağını düşünüyorum.. Bütün sınıflar, kendilerine ayrılan saatlerde zeka oyunları sınıfından faydalanacaklar. Öğle aralarında da öğrencilere açık olacak” dedi.

Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Şahin Uçar’ da, ”Amacımız, öğrencileri internet, tablet ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmaktır. Zeka oyunları sınıfında Abalone, Panic Lab, Kulami,Qbitz, Mangala, Kolapsi gibi 16 çeşitten 90 oyun takımı bulunuyor. Öğrencilerden sınıfı aktif olarak kullanmalarını istiyoruz. Sınıfın kurdelesini kesen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzanç ise, öğrencilere ilerleyen günlerde zeka oyunları kursu açacaklarının müjdesini verdi. Zeka oyunları sınıfında ilk dersi yapan öğrencilerden Elif Kandilli de, sınıfı çok güzel ve eğlenceli bulduğunu söyledi.

Öğrenci Kandilli, ”Her şeyden önce sınıfın boyası, düzeni bizim ilgimizi çekiyor sonra içeri girdiğimizde kendimizi zeka oyunlarına kaptırıyoruz. Hem eğleniyor hem de beyin jimnastiği yapıyoruz. Çok mutluyuz öğretmenlerimize ve müdürümüze, arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA