Artvin'de, 'Hayata Dokunun' Projesi

Artvin Valiliği tarafından yürütülen "Hayata Dokunun" projesi kapsamında, imamlara ilk yardım eğitimi verildi.

Valilik proje ofisi tarafından yürütülen proje doğrultusunda 44 imam, sertifikalı ilk yardım eğitimine katıldı.

Eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere Valilik Çoruh Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle, sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Ömer Doğanay, kazalarda ilk yardımın hayat kurtardığını belirterek, "Eğer ilk yardım tatbik edilebilse, veriler gösteriyor ki yüzde 50 hayat kurtuluyor. İlk müdahaledeki ilk yarım saate, tıpta altın saat diyorlar. İşte burada bu ilk yardımı bilen kişi o altın saatin sahibidir. İnşallah burada aldığınız eğitimlerle güzel şeylere vesile olursunuz, zaten vazifeniz normalde insanların ebedi hayatını kurtarmak üzerinedir. Bir vazife daha eklendi size, bundan sonra insanların dünya hayatının kurtulmasına da sizler vesile olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, 23 okul servis şoförü ve 43 merkez köy muhtarına da ilk yardım eğitimi verileceği bildirildi.

Törene, İl Müftü Vekili Muhammed Aydın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Şeker, Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Düzcan, İl Planlama Müdürü Yılmaz Olgun, Artvin Valiliği Proje Ofisi personelleri Züleyha Soybek Sancaktaroğlu, Zuhal Tuğçe Yazıcı ve Saliha Özkul Özdemir ile imamlar katıldı.

Kaynak: AA