Alaşehir Belediyesinden Üreticiye 150 Ton Ücretsiz Yem Desteği

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, kırsal alanlarda hayvancılığa destek vermek amacıyla bir ilke imza atarak, belediye arazisinde üretilen 150 ton hayvan yemini üreticilere hibe olarak verdi.

Alaşehir Belediyesinden Üreticiye 150 Ton Ücretsiz Yem Desteği
Alaşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, belediyeye ait arazide vatandaşlar için üretilen sudan otu bitkisini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Bir sezonda toplamda üç biçim yapılarak Karacalar, Kasaplı, Yuvacalı, Serinköy ve son olarak Serinyayla mahallesinde ücretsiz verilen yem bitkisi vatandaşların yüzünü güldürdü.

Serinyayla Mahalle muhtarı Hüseyin Yaman, “Hayvanlarımızın yiyecek bitkisi olmadığı için Gökhan Başkanımıza müracaat ettim. Sağ olsun bizim sorunlarımızı dinledi ve bize yardımcı oldu. Başkanıma binlerce teşekkür ediyorum. Mahalle halkım bu yem için çok sevindi.Hayvanları için yemleri bulunmuyordu. Gökhan Başkanımdan Allah razı olsun" dedi.

Konuyla İlgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Alaşehir Belediyesi olarak, bize ait arazimizde yetiştirdiğimiz Sudan Oto bitkisini hayvancılık yapan köylümüze hibe olarak dağıttık. Amacımız hem hayvancılığa destek olmak hem de köylümüzün gelirini artırmak. Belediye olarak yalnızca emlak, yol, su, kanalizasyon, şehir içi hizmet olarak anılan bu talepleri yerine getirmek değil, aynı zamanda kırsal alanlarda yaşayan insanlara da bu şekilde hizmet vermek durumundayız. Diğer köylerimizde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen halkımıza da hibe yem desteğimiz devam edecek. Bu sezon toplamda 150 ton yem bitkisini ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıttık. Çalışmalarımız son sürat devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA