AK Parti Bursa Milletvekili Karaburun Açıklaması

'SSK hastanelerinde bir yatakta iki kişi yatardı. Hastaneler pislik içindeydi. Hastaneye giden sağlıklı insanlar bile hasta olur gelirdi. Bunları birebir yaşadık. Kemal Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadıysa, biz bunları niye çektik?'

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, "SSK hastanelerinde bir yatakta iki kişi yatardı. Hastaneler pislik içindeydi. Hastaneye giden sağlıklı insanlar bile hasta olur gelirdi. Bunları birebir yaşadık. Kemal Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadıysa, biz bunları niye çektik?" diye sordu.

Karaburun, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'ya ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlüğü döneminde SSK ve bağlı hastanelerin durumunu bizzat yaşadıklarından hatırladığını kaydeden Karaburun, 1996 yılında geçirdiği ve engelli olmasına yol açan trafik kazası sonrası tedavi sürecini anlattı.

Ailesinin sosyal güvencesi olmasına karşın sağlık giderlerini karşılayabilmek için iki dairelerini sattıklarını, anne ve babasının ilaç satın alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiğini ifade eden Karaburun, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'SSK'yı ben batırmadım' diyor. Eğer siz batırmadıysanız biz niye bu kadar zorluk çektik?" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarları döneminde sağlık alanında çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini belirten Karaburun, şehir hastanelerinin açıldığını, aile hekimliği sisteminin geliştirildiğini, ilaca ve tedaviye ulaşımın kolaylaştığını anlattı. Karaburun, şöyle devam etti:

"O dönemde SSK hastanelerinde bir yatakta iki kişi yatardı. Hastaneler pislik içindeydi. Hastaneye giden sağlıklı insanlar bile hasta olur gelirdi. Biz bunları birebir yaşadık. Bu sebeple vicdanen bunları açıklama gereği duydum. Kemal Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadıysa, biz bunları niye çektik? Kılıçdaroğlu'na bunu sormak istiyorum. Elhamdülillah şimdi herkes istediği hastanelere gidebiliyor, doktorunu seçebiliyor. Ama 1996 yılında böyle bir şansımız yoktu."

Kaynak: AA