ABD Dışişleri’nden son dakika Nota açıklaması!

Washington, Türk hükümetinin ABD’de yargılanan İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Sarraf’ın durumu hakkında Amerikan makamlarından yazılı nota ile bilgi talebi konusunda bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri’nden son dakika Nota açıklaması!
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, diplomatik yazışmaların içeriğini açıklayamayacaklarını, ancak herhangi bir suçlama ya da devam eden soruşturmalarla ilgili her türlü sorunun Amerikan Adalet Bakanlığı'na iletilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Dışişleri'nin ABD'ye Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili verdiği nota sonrasında New York Güney Bölgesi Başsavcılığı da  kısa bir açıklama yaptı. Sarraf hakkında çıkan son iddialarla ilgili sorusunu değerlendiren yetkililer, ”Rıza Sarraf halen federal bir tutukludur. Bu aşamada daha ayrıntılı bir bilgi vermeyeceğiz” dedi.

Son ara duruşma yarın yapılacak


27 Kasım'da davanın asıldan görüleceği duruşmalar öncesi usul ile ilgili son ara duruşma Perşembe yerel saatle 11'de yapılacak. Duruşmaya tutuklu sanıklar Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın katılması bekleniyor.

‘27 Kasım'da sadece Atilla yargılanacak gibi görünüyor'

Atilla'nın avukatları mahkemeye tanıklarla ilgili yaptıkları son başvuruda, bir kez daha 27 Kasım'da başlayacak duruşmalara katılacak tek sanığın aslında kendi müvekkilleri Atilla olduğunu savundu.

Atilla'nın savunma ekibi, Sarraf'ın avukatlarının mahkemeye tanıklarını belirlenen resmi süre içerisinde göstermediğini belirterek, Sarraf'ın savcılıkla anlaşma yoluna gideceği yorumunu yaptı. Atilla'nın avukatları ayrıca Sarraf'ın avukatlarının 12 Eylül tarihinden bugüne kadar, davayla ilgili hiç bir resmi başvuruda bulunmadığını da belirtti.

Gizlilik kararı kalkmadı

Hakim Richard Berman, Atilla'nın avukatlarının tanıklara göstermek istediği 3 bin 500 delille ilgili alınan gizlilik kararının tamamen kaldırılması talebini kabul etmedi. Hakim Berman kararında, savcılık tarafından elde edilen delillerin kimlere ne şartlar altında gösterilebileceğini ayrıntılarıyla belirtti.
ABD Dışişleri’nden son dakika Nota açıklaması!Dışişleri'nden ABD'ye Rıza Sarraf notası!