8. Endoürolojik Cerrahi Kursu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından, ülkenin farklı bölgelerinden gelen 7 üroloji uzmanına canlı cerrahi operasyon kursu verildi.



Balcalı Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen kursta, ÇÜTF Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt ve Doç. Dr. Volkan İzol tarafından katılımcılara laparoskopik yani kapalı yöntemle uygulanan 3 boyutlu operasyon canlı olarak anlatıldı.

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan İzol, yaptığı açıklamada, bu yıl 8'incisini yaptıkları kurs kapsamında Türkiye'nin bir çok ilinden gelen hekimlere, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde başarıyla uygulanan 3 boyutlu ve kapalı yöntemle yapılan ürolojik operasyonları, canlı olarak anlattıklarını bildirdi.

Ürolojik hastalıkların büyük kısmının tecrübeli merkezlerde kapalı operasyonlarla gerçekleştirildiğini ifade eden İzol, kendilerinin de klinik olarak bu operasyonları başarıyla uyguladıklarını belirtti.

İzol, bu operasyonlarda kanamanın ve ağrının daha az, kozmetik görünümün daha iyi ve günlük yaşama dönme süresinin daha kısa olduğunu vurgulayarak, hastanelerinin bu anlamda Türkiye'nin en önemli ve öncü kliniklerinden biri olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA