Uşak'ta Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Uşak Valisi Salim Demir’'in eşi Nezahat Demir, bağımlılık konulu istişare toplantısında rehber öğretmenlerle buluştu.

Uşak Öğretmenevi'ndeki toplantıda sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlığı ve sağlıksız beslenme konularında rehber öğretmenler görüşlerini dile getirdi.

Nezahat Demir burada yaptığı konuşmada öğrencilerin olumsuz davranışlardan uzak kalmalarını sağlamak amacıyla okullarda eğitim çalışmaları düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadele konusunda özellikle önleyici tedbirler ve bilgilendirme boyutunda herkese görev düştüğünü aktaran Demir şöyle konuştu:

"Siz rehber öğretmenlerimizin yapacağı en büyük katkı bağımlılığa bulaşmadan önce müdahale etmeniz olacaktır. Ayrıca, gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmada ve başarıya ulaştırmada spor ve sosyal faaliyetler çok önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca, çocuklarımıza manevi açıdan destek vermemiz de çok önemli. Gençlerimizin de Zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve başarıya ulaşması için umuda sahip olması gerekir. Umudu ve hedefi olan gençler mutlaka başarılı oluyor. Gençlerimizin hedef belirlemesinde de siz rehber öğretmenlerimizin olumlu katkılar sağlayacağı kanaatindeyim."

Konuşmaların ardından söz alan öğretmenler, okullarında yaşanan sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak: AA