Tokatlı Miniklerden Organ Bağışına Farkındalık Spotu

Tokat’ta özel bir okulda okuyan ortaokul öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek ve mümkün olduğunca çok gönüllü bağışçı olmasını sağlamak için öğretmenlerinden de aldıkları destekle mini bir kamu spotu hazırladı.

Tokatlı Miniklerden Organ Bağışına Farkındalık Spotu
Tokat’ta kent merkezinde bulunan özel bir okulun 7’inci sınıfında okuyan öğrenciler, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ümmühan Uğurlu’nun da vermiş olduğu destekle Organ Bağışı temalı bir kamu spotu hazırladı. Hazırladıkları çalışmayı okul idarecileriyle paylaşan miniklerin bu başlangıcı idareden de destek görünce proje okulun tüm sınıflarındaki öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla daha da büyüdü. Yaklaşık olarak 2 dakika uzunluğundaki kamu spotunu sosyal medya hesaplarından paylaşan minikler video içerisindeki; "toprak olma, umut ol ve organ bağışı koşulsuz sevgidir" gibi mesajlarını çevrelerindeki insanlara duyurmaya çalıştı. Okulda aynı zamanda müdür yardımcısı olarak görev yapan Türkçe Öğretmeni Canan Taşkın, öğrencilerin yapmış olduğu bu çalışmaya kayıtsız kalamadıklarını söyleyerek, "Öğrencilerin bu çalışmalarını destekliyorum. Bu çalışmayı yaptıkları için Onlara canı yürekten teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’yi organ bağışına davet ediyoruz" dedi.

Projenin doğduğu 7/A sınıfı öğrencilerinden Zeynep Sude Yavuz, Türkiye’de organ bağışına ihtiyaç duyan 65 bin hasta olduğuna dikkat çekerek, bu çalışmaya başlayana kadar organ bağışına ihtiyacı olan insanların sayısının bu kadar olduğunu bilmediklerini söyledi.

Yavuz, "Bu rakamı duyunca bu konuya dikkat çekmek istedik. İnsanların organ bağışı hakkında daha da bilinçlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Canan Taşkın isimli bir başka öğrenci ise hazırladıkları bu video ile bağışlanan her organın yeni bir hayata umut olduğunu herkes ile paylaşmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA