Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den Ebonyi Eyaletine Ziyaret

Nijerya Devlet Başkanı Buhari, terör örgütü ilan edilen Biafra Yerli Halkları (IPOB) grubunun faaliyet gösterdiği Ebonyi eyaletini ziyaret etti Buhari: 'Bugün burada bulunmam, Nijerya'nın birliğine olan inancımın bir göstergesidir'.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ülkenin güneydoğusunda terör örgütü ilan edilen Biafra Yerli Halkları'nın (IPOB) faaliyet gösterdiği Ebonyi eyaletini ilk kez ziyaret etti.

Ebonyi eyaletindeki kanaat önderleriyle bir araya gelen Buhari, "Bugün burada bulunmam, Nijerya'nın birliğine olan inancımın bir göstergesidir. 300'den fazla etnik gruba sahip olan Afrika'nın en kalabalık ülkesi olarak bizim çeşitliliğimizin diğer uluslarda benzeri neredeyse yoktur." ifadelerini kullandı.

Ebonyi eyaletinde bulunan Biafra Yerli Halkları ve Igbo etnik grupları, ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle bağımsız bir devlet kurmak istiyor.

Biafra halkının, Nijerya'nın güneyinde bağımsız Biafra devletini kurma talebiyle ayaklanması üzerine 1960'larda çıkan iç savaşta milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

Ülkenin güneydoğusunda 1967'de kurulan Biafra Cumhuriyeti, iç savaş sonunda yeniden Nijerya'nın egemenliği altına girmişti.
Kaynak: AA