Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından Açıklama Açıklaması

'Eczanelerde satılan takviye edici gıdaların denetlenmesinden kaynaklı Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında herhangi bir dava söz konusu olmamıştır'.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, bir gazetede yayımlanan "Takviye gıdada eczane-aktar karşı karşıya" başlıklı haberde yer aldığı gibi eczanelerde satılan takviye edici gıdaların denetlenmesinden kaynaklı Bakanlık ile Sağlık Bakanlığı arasında herhangi bir davanın söz konusu olmadığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından söz konusu haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, takviye edici gıdaların üretim, ithalat, ihracat ve kontrolüne ilişkin usul ve esasların Bakanlık tarafından belirlendiğine işaret edilerek, "Takviye edici gıdaların satışının yapıldığı yerlerin denetlenmesi, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Takviye edici gıdaların ithalatı, üretimi, işlenmesi ve piyasaya arzına ilişkin iş ve işlemlerin de "Takviye Edici Gıdaların İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yönetmelik kapsamındaki çalışmalar, Bakanlığımızca oluşturulan ve içinde Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin de olduğu Takviye Edici Gıda Komisyonu'nca yürütülmektedir. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi eczanelerde satılan takviye edici gıdaların denetlenmesinden kaynaklı Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında herhangi bir dava söz konusu olmamıştır. Ayrıca takviye edici gıdaların sadece eczanelerde satılmasıyla ilgili Bakanlığımızın herhangi bir çalışması bulunmamaktadır."
Kaynak: AA