Gebe Okulu'nda Bebekler Anneleriyle Yoga Yaptı

5 haftalık eğitimlerde yeni annelere nefes, yoga ve plates egzersizleri ücretsiz sunuluyor.

Beykoz Devlet Hastanesi Gebe Okulu'nda doğum sonrası annelere, aralarında yoganın da olduğu eğitimler veriliyor.

Okulda, eğitimlerle, anne ve bebek arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi, bebeklerin fiziksel ve ruhsal açıdan gelişimleri amaçlanıyor.

5 haftalık eğitimlerde yeni annelere nefes, yoga ve plates egzersizleri ücretsiz sunuluyor.

AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Beykoz Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitmeni Uzman Hemşire Eda Çetin, kişi sayısının önemli olmadığını, bir annenin dahi müracaat etmesi durumunda söz konusu eğitimlerin verildiği söyledi.

Çetin, şunları kaydetti:

"Günümüzde anne-bebek yogası ve bebek masajı uygulamaları anne ve bebeği çevre uyaranlardan uzaklaştırıp birbirleriyle ilgilenmeye yönelterek anne-bebek bağlanmasına yardımcı olmaktadır. Yoga ile birlikte yeni anneler bebek masajlarını da öğrenerek bebeklerinin fiziksel ve duygusal gelişimlerine yardımcı olacaklar. Yogayı tercih etmemizin bir diğer nedeni de doğumdan sonra tamamen bebeğe endeksli bir hayat sürmeye başlayan annelerin kendilerine zaman ayıramadıklarından şikayetçi olmalarıdır."

Beykoz Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün projesiyle kurulan Gebe Okulu'nda, aynı zamanda eğitimleri aksatmadan tamamlayan annelere katılım sertifikası veriliyor.

Kaynak: AA