Esenyurt Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi Nakil Bekleyenlere Umut Oluyor

Esenyurt Devlet Hastanesinde kurulan Organ Bağış Birimi, organ nakli bekleyen hastalara umut oluyor. Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz, ‘‘Esenyurt Devlet Hastanesinde şu ana kadar 3 bin 500 vatandaşımız organlarını bağışladı. Bu rakam Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ilk 10’uncu, İstanbul’da ise 2’nci sırada’’ dedi.

Esenyurt Devlet Hastanesinde kurulan Organ Bağış Birimi, organ nakli bekleyenlere umut oluyor. Hastanedeki Organ Bağış Birimini günde yaklaşık 500 kişi ziyaret ediyor. Organ bağışı hakkında önemli bilgilerin aktarıldığı birimde ziyaretçiler tüm sorularının yanıtını bularak, organ bağışı konusunda bilinçleniyor.

Esenyurt Devlet Hastanesi olarak organ bağışı konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz, ‘‘Esenyurt, 1 milyon nüfusa sahip bir ilçe. Hastanemizde 200 yataklı, günde 5 bin 800 muayene yapıyoruz. Biz hastanede hayat kurtarmak için hizmet verirken kronik böbrek yetmezliği, kalp hastalıkları gibi organ bekleyen birçok hastamız var ve onlar için de bağışçı gerekiyor. Esenyurt’ta çok ciddi bir çalışma ile hem hastanemiz hem Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bu konuda çok ciddi bir çalışma elde etti. Şu ana kadar 3 bin 500 vatandaşımız organlarını bağışladı. Bu rakam Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ilk 10’uncu sırada, İstanbul’da ise 2’nci sırada. Bu bizim için çok büyük bir gurur meselesi’’ dedi.



‘‘Hastanemizde tüm ziyaretçilerimizin bilgi alabileceği bir bağış birimi var’’

Hastanede tüm ziyaretçilerin görebileceği bir bağış birimi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu bağış biriminde hastalar geldiği zaman ilgili arkadaşlar bilgilendiriyorlar ve beş dakika içerisinde bir form veriyorlar, ardından bir kimlik çıkıyor ve hastamız artık organ bağışçısı adayı oluyor. İleride trafik kazası, beyin ölümü, kesici alet yaralanmaları gibi bir şey olduğu zaman organları bağışlanmış kabul ediliyor ve gerekli işlemler yapılıyor. Bizim hastanemiz 2008 yılında açıldı, zaten hastanemiz de belediye başkanımızın adını taşıyor, kendisinin çok büyük katkıları var. Kendisi de bu bağış sırasında öncülük yaptı ve bizlere de destek oldu, çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.



‘‘Organ bağışı tüm insanlar için faydalı’’

Organlarını bağışlayan Mesut Kurtulmuş, "Esenyurt Devlet Hastanesinde organ bağışı standı var, herkes gelebilir. Organ bağışı tüm insanlara faydalı olan bir şey. Bende buraya geldim gerekli bilgileri aldım. Gerçekten çok ilgililer, ben zaten öncesinde de bilgi sahibiydim. Ben organlarımı bağışladım ve herkese de tavsiye ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA