Dünya Diyabet Gününde Kan Şekeri Ölçümleri Yapıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla halk eğitim merkezi ve ÇATOM kursiyerlerine diyabeti önleme ve yönetme konusunda eğitimler verildi.

Dünya Diyabet Gününde Kan Şekeri Ölçümleri Yapıldı
Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerince gerçekleştirilen programda kursiyerlere diyabet hakkında bilgiler verilirken, aynı zamanda kursiyerlerin tek tek kan şekeri ölçümleri de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programdan oldukça memnun kaldıklarını ifade eden kursiyerler Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerine teşekkür ettiler.

Diyabetin bir ömür boyu sürdüğünü vücuttaki tüm sistemleri etkileyen, göz, böbrek, kalp gibi organlara önemli zararlar veren, organ kayıplarına neden olan ciddi bir hastalık olduğunu vurgulayan Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Hemşire Nadide Bablı, “Ülkemizde sağlığa ayrılan bütçenin yüzde 25 i diyabet ve komplikasyonları için harcanmaktadır.

Kadınlar gelecek nesillerin sağlık ve refah düzeyini iyileştirmek için sağlıklı yaşam biçimlerini benimsemesi gereken en önemli temsilcilerdir. Bu nedenle kadınlarımızda diyabet hastalığı konusunda bilinç oluşturulmaya çalışılmış risk durumu taşıyan kadınlarımız gerekli bölümlere yönlendirilmiştir. Sağlıklı bir gelecek hakkımızdır, o yüzden el ele verip bu hastalığa dur diyelim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA