CHP'li Tezcan: Renkleri insanlara bırakalım

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, "Kırmızı, sarı, yeşil renkleri bağımsızlığın simgesidir" ifadesi Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a soruldu. Tezcan, "Renkleri insanlara bırakalım. Renkler üzerinden bir tartışma uygun olmaz." dedi.

CHP'li Tezcan: Renkleri insanlara bırakalım
CHP'li Tezcan: Renkleri insanlara bırakalım
TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaların yapıldığı sırada Tahir Elçi'nin cenaze töreninde çekilen fotoğraf tartışma konusu olmuştu. Cenaze töreninde çekilen ve kendisiyle bilikte CHP'li Mahmut Tanalı'ın da olduğu fotoğrafı gösteren CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 'Bu fotoğraf terörsit cenazesinde çekildi' diye servis ediliyor.' demişti. 

Bu sözler ardından söz alan Mahmut Tanal da  'O fotoğrafta rahmetli Tahir Elçi'nin cenazesinin üzerinde görülen bayrak Diyarbakır Barosu'nun flamasıdır. Diyarbakır Baraso flamasının renkleri kırmızı, sarı ve yeşil trafik işaretlerinde de vardır. Kırmızı, sarı ve yeşil; özgürlüğün, bağımsızlığın simgesidir.' ifadelerini kullanmıştı.
 
Tepki çeken bu sözler CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a soruldu. Tezcan, 'Renklerle ilgili kim ne sıkıntı yaşamış bilemem ama Orta Asya'dan bu yana renkler konusunda insanlarımız duyarlıdır. Renkleri insanlara bırakalım. Renkler üzerinden bir tartışma uygun olmaz' dedi. 
 
CHP'li Tezcan: Renkleri insanlara bırakalımMahmut Tanal: Kırmızı sarı yeşil özgürlüğün simgesidir