Bandırma, Akıllı Ulaştırma Sistemleri Üssü Oluyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde, yurt içinde ve dışında akıllı ulaştırma sistemleri ile ilgili araştırmalar yapacak Akıllı Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacak Merkezde, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları ve kurslar düzenlenecek, lisansüstü düzeyde öğrenciler yetiştirilecek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde, yurt içinde ve dışında akıllı ulaştırma sistemleri ile ilgili araştırmalar yapacak Akıllı Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacak.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, yurt içinde ve yurt dışında akıllı ulaştırma sistemleri ile ilgili araştırmaların yapılacağı merkezde, uygulamalı eğitim için üniversite-sanayi-kent işbirliğinde çalışmalar yürütülecek.

Akıllı ulaştırma sistemleri konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları, kurslar, seminerler, konferanslar, kongreler, sempozyumlar ve benzeri faaliyetlerin düzenleneceği merkezde, üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde akıllı ulaştırma sistemleri ile ilgili ders ve seminerler verilmesi sağlanacak.

Merkezde ayrıca, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına projeler hazırlanacak, laboratuvarlar açılacak.

- Danışma kurulunda iş dünyası temsilcileri bulunacak

Merkezin yönetim organlarını, müdür, yönetim kurulu ve danışma kurulu oluşturacak.

Yönetim Kurulu, alanda çalışan üniversitenin akademik personeli arasından Rektör tarafından üç yıllık süreyle görevlendirilen beş kişiden oluşacak.

Danışma Kurulu ise üniversitenin akademik veya idari personeli, diğer üniversitelerden öğretim elemanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası temsilcileri arasından Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından iki yıllığına görevlendirilen en fazla 9 üyeden oluşacak.

Kaynak: AA