Adıyaman Üniversitesi Kreşinde Temel Motorik Özellikler Testi Uygulandı

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren üniversite kreşinde bir ilke imza atılarak okul öncesi dönemdeki çocuklara temel motorik özellikler testi uygulandı.

Adıyaman Üniversitesi Kreşinde Temel Motorik Özellikler Testi Uygulandı
Adıyaman Üniversitesi Kreşinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, Öğr. Gör. Hande İnan, Arş. Gör. Mehmet Kartal ve Arş. Gör. Esra Bayrak Ayaş nezaretinde gerçekleştirilen testlerde temel kuvvet ölçümü, esneklik, koordinasyon, sürat ve vücut analiz cihazı ile antropometrik ölçümler gerçekleştirilirken, ayrıca sınıf ortamında sağlıklı yaşam ve beslenme eğitimi verildi.

Otur-eriş testi, boy ve kilo ölçümleri, sport test, durarak uzun atlama ve dikey sıçrama gibi etkinliklerin de yapıldığı testlerde kreş öğrencilerimizin oldukça sağlıklı oldukları gözlemlendi. ADYÜ Kreş olarak Adıyaman’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, batı illeri dâhil olmak üzere Türkiye’nin birçok kreşinde böyle bir testin uygulanmadığını dile getirerek “Burada her şey evlatlarımız için. Bizlere teslim edilen minik yavrularımızın gelişimine katkı sunarak hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Burada uzman eğitmenlerimiz nezaretinde çok faydalı bir çalışma olduğuna inandığım bir etkinlik gerçekleştirildi.

Çocuklarımızın boy kilo ve yağ ölçümlerinin yanı sıra esneklik, koordinasyon, sürat ve vücut analizleri yapıldı. Buradan çıkartılacak sonuç neticesinde çocuklarımızın hem sağlık analizi yapılmış oluyor hem de spora olan yetenekleri ve vücut olarak uygunlukları gün yüzüne çıkmış oluyor” dedi.

Sağlıklı bir nesil yetiştirme gayretinde olduklarının altını çizen BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, "Sağlıklı, sporu seven ve yetenekli bir gençlik oluşturmak için uğraşıyoruz. Bugün burada faydalı bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum. Çalışma arkadaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimizle birlikte kreşimizde çocuklarımızın vücut analizlerini yaptık. Evlatlarımız gayet sağlıklılar ve yetenekliler. İnşallah bundan sonraki süreçte de farklı testlerle evlatlarımızı gözetim altında tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Üniversitesi Kreş Müdürü Mehmet Süzen yapılan etkinliğin çocuklar açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaprak emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocukların emin ellerde olduğunun altını çizen Müdür Süzen, "Ailelerimizin gözü arkada kalmasın. Burada yapılması gereken her şeyi fazlasıyla yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Testlerin ardından kreşteki minik öğrencilere spor ve beslenme konulu çizgi film gösterimi yapıldı.
Kaynak: İHA