61 polisin yargılandığı ByLock davasında karar

61 polisin ByLock kullandıkları gerekçesiyle yargılandığı davada sanıklar 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı, 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

61 polisin yargılandığı ByLock davasında karar
İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla 56'sı tutuklu 61 polisin yargılandığı davada, sanıkları 1 yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Sanıklardan Muammer Sedef ve Hüseyin Yalçın Öztürk'ün de tahliyelerine karar verildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı öne sürülen emniyet görevlilerine yönelik yapılan soruşturmaya yer verilmişti.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 86 polisin 'silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Ağustostaki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasını, tutuksuz ve firari sanıklar yönünden de dosyanın tefrik edilmesini istemişti.

Mahkeme de tutuksuz ve firari sanıkların dosyasının ayrılmasına karar vermiş, sanık sayısı da 61'e düşmüştü.