25. Yılında Tiyatro Anadolu'dan 'Şeylerin Şekli' Oyunu

Eskişehir’de 25. yılına, özel etkinliklerle giren Tiyatro Anadolu, “Şeylerin Şekli” adlı oyunla Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Oda Tiyatrosunda prömiyerini gerçekleştirdi.

25. Yılında Tiyatro Anadolu'dan 'Şeylerin Şekli' Oyunu
Tiyatro Anadolu, Eskişehir’de 25 yıldır perde açan tek tiyatro olarak tarihe imza atıyor. Türkiye’nin ilk profesyonel üniversite tiyatrosu olan Tiyatro Anadolu, çalışmalarını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde sürdürmeye devam ediyor. Seyirci potansiyeliyle üniversite ve Eskişehir için sanatsal bir görev üstlenen ve 25. yılına, özel etkinliklerle giren Tiyatro Anadolu “Şeylerin Şekli” adlı oyunla 14 Kasım Salı akşamı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Oda Tiyatrosunda prömiyerini gerçekleştirdi.

Tiyatro Anadolu, Şeylerin Şekli oyunu ile bir ilke daha imza attı

Kurulduğu günden bu yana tiyatro yazınına çeşitli yazım ve uyarlamalarla katkıda bulunan Tiyatro Anadolu, Şeylerin Şekli oyunu ile bir ilke daha imza attı. Bu bağlamda oyunun çevirisini Tiyatro Anadolu oyuncularından Simten Demirkol Toygu ve yönetmenliğini ise Ozan Karaahmet üstlendi. Şeylerin Şekli’nin oyuncu kadrosunda ise Simten Demirkol Toygu, Kübra Akkaya, Ozan Çolak ve Berk Kırlak yer alıyor. Neil Labute’un yazdığı Ozan Karaahmet’in yönettiği oyun; özel yaşam ve ona müdahale, sanat, yönlendirme ve şiddet kavramlarını üniversite öğrencilerinin yaşadığı bir dizi ilişki üzerinden tartışıyor. Algı yönetimi ve dizaynın yoğun bir şekilde tartışıldığı günümüzde “Şeylerin Şekli”, kişisel ilişkilerden yola çıkarak toplumsal ve evrensel bir sorgulamaya yöneliyor. Oyunda eğitimini sürdürmek ve geçinebilmek için çeşitli işlerde çalışan Adam’ın Evelyn ile tanışmasından sonra başından geçenler anlatılıyor. Ayrıca oyunda yoğun bir değişim sürecinden geçen Adam, aslında kimdir? Teslimiyeti nerede başlar ve nereye kadar sürer?, Nerede kendi olacaktır? sorularının cevapları aranıyor.

Yeni sezonda 3 yeni oyun

2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonunu geçen yıl prömiyeri yapılan “Kundakçı” adlı oyun ile açan Tiyatro Anadolu, 25. yıl etkinliklerine “Şeylerin Şekli” adlı yeni oyunun prömiyeri ile merhaba dedi.

Bu oyunun hemen ardından Aralık ayının ilk haftalarında Lars Noren’in yazdığı, Süleyman Karaahmet’in yönettiği “Savaş” adlı oyun ve yine Tiyatro Anadolu oyuncuları ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin yer aldığı yeni bir oyun da yeni sezonda seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Kaynak: İHA