Yeşilyurt'da 'Dördüncü Ay' İle Tiyatro Sezonu Açıldı

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu, Sabancı Kültür Merkezinde sahnelediği ‘Dördüncü Ay’ tiyatro oyunuyla 2017-2018 sezonu etkinliklerine başladı.

Yeşilyurt'da 'Dördüncü Ay' İle Tiyatro Sezonu Açıldı
Ardı ardına dört oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak olan Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen ‘Dördüncü Ay’ oyununda tüm dünyada yaygın olarak işlenen namus cinayeti konusu işlendi. Cehaletin pençesine düşüp birbirinin canına kast etmeye çalışan aile fertlerinin yaşadıkları trajediyi sahneleyen genç tiyatrocular İrem Alhan ile Taner İstek, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Sanatseverlerle birlikte oyunu takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, etkinlik sonunda önemli bir konuyu sahneye taşıyan genç tiyatrocuları tebrik ederek kutladı. Yeşilyurt Belediyesinin sanatsal etkinliklerde farkındalık oluşturan hizmetlerin altına imza attığını ifade eden Polat, “Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubumuz sanatsal faaliyetlere hız verdi, bugün ki oyundan sonra ardı ardına dört oyun daha sanatseverlerle buluşacak” dedi.

Tiyatro faaliyetlerinin sadece salonlarla sınırlı kalmayacağını belirten Polat, okullarda da oyunların sahneleneceğini dile getirdi. Yeşilyurt Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinde en güzeli ve verimlisi yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Polat, "İlçemizin nüfusu her yıl 12 ile 15 bin arasında artarken, bu nüfus artışı 3 bine yakın yeni konutun yapılması anlamına geliyor. Nüfus artışı ve ardından gelen konutlaşmayla birlikte alt ve üst yapı, imar yollarını açma, yeni sosyal yaşam alanları yaparak vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için 7/24 çalışıyoruz. Bu hizmetlerde taviz vermeyip, Türkiye’de örnek alınacak Belediye hizmetlerimizi hemşehrilerimize sunarken, tiyatro başta olmak üzere sanatsal faaliyetlerimize aynı şekilde yoğunluk vererek rutin belediyecilik hizmetlerimizin dışında ne kadar ön planda olduğumuzun kanıtıdır. Belediyecilik hizmetlerinde asıl yarışın olduğu sosyal, kültürel, eğitim ve sportif hizmetlerimizde sürekli farkındalık oluşturmaya devam ederken, bu hizmetlerimizde gerçekten ciddi mesafeler aldık. 2017-2018 sezonuna hızlı bir giriş yaparak dört oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak olan tiyatro grubumuzda faaliyet gösteren genç tiyatrocularımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Sanatsal etkinliklerimizi sürekli takip edip destekleyen ve bizleri yeni hizmetler üretmeye teşvik eden tüm sanatseverlere de ayrıca şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin katkı sunduğu ‘Dördüncü Ay’ tiyatro oyununu 14 Kasım Salı günü saat 19:30’da, ‘O Neydi Gı’ isimli oyununu ise 15 Kasım Çarşamba günü saat 19:30’da Sabancı Kültür Merkezinde sahneleyecek.
Kaynak: İHA