TİKA'dan Azerbaycanlı Hakim Adaylarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Adalet Akademisi ve Azerbaycan Adalet Akademisi iş birliğinde Azerbaycanlı hakim adaylarına eğitim verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan'dan gelen 62 hakim adayına Türkiye Adalet Akademisinde bilgi ve becerilerinin arttırılmasına yönelik eğitim verildi.

Proje kapsamında Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde hizmet vermeye başlayacak hakim adayları, Türkiye Adalet Akademisinde hukuk yargılaması usulü, ceza yargılaması usulü, yargı etiği, özgürlük ve güvenlik hakkı, adil yargılanma hakkı, bilişim suçları ve AİHM içtihatları ışığında gerekçeli karar yazımı gibi konularda yoğun programa tabi tutuldu.

Eğitim programı çerçevesinde TİKA'yı da ziyaret eden hakim adaylarına TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. 10 gün devam eden eğitim programlarının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade eden hakim adayları, Türkiye tecrübesinin yerinde öğrenilmesi imkanını sağladığı için TİKA'ya şükranlarını sundu.

TİKA, 2008'de 122 hakim adayı, 2012'de de 76 hakim adayı için Azerbaycan ve Türkiye’de eğitim programları düzenlemişti.

Geçmiş yıllarda düzenlenen eğitim programlarına katılanların tamamı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından hakim olarak atandı.

Kaynak: AA