Söke'de İki Atıl Alan Daha Parka Dönüşüyor

İlçenin Faik Kocagöz Caddesi üzerinde Fevzipaşa Muhtarlık binası yanında bulunan atıl alanda park çalışması başladı.

Söke'de İki Atıl Alan Daha Parka Dönüşüyor
Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Birimi tarafından yapılan çalışmada park içi yolların yapımı tamamlandı. Alanı atıl olarak kalmaktan kurtaracak parkta çocuk oyun grubunun yanı sıra vatandaşlarımızın dinlenip vakit geçirebilecekleri pergule ve oturma alanları da yer alacak.

Söke’nin bir başka atıl alanı olan Jandarma altındaki arazide de çalışmalar başlatıldı. Ağaçlı kavşağı, Jandarma lojmanları altında bulunan yaklaşık 3 Bin 800 m2’lik alan adeta mesire alanına dönüşecek. İçinde havuz, piknik masaları ve kafenin yer alacağı mesire alanda otopark da yer alacak. Zemin düzeltme ve teraslama çalışmaları ile başlayan Ağaçlı kavşağı park ve mesire alanı projesinin Söke’nin giriş noktasına görsel bir güzellik kazandırması hedefleniyor.

Geride kalan dönemde park ve yeşil alan çalışmalarına önem veren ve özellikle Güllübahçe Mahallesi’ne kazandırılan mesire alanı ile takdir toplayan Söke Belediyesi; park ve yeşil alanları ile daha yeşil ve ferah bir kent yaratmaya devam ediyor.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çalışmaları yakından takip ederken; “Planlamalarımız dahilinde sahadaki çalışmalar devam ediyor. Modern kentlerin temel unsurlarından olan park ve yeşil alanların sayısını arttırmak için var gücümüzle çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA