Şanlıurfa İle Saraybosna Kardeş Şehir Oldu

Avrupa’nın tek Müslüman ülkesi Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna ile Şanlıurfa’nın kardeş şehir olması yönündeki önerge Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi.

Şanlıurfa İle Saraybosna Kardeş Şehir Oldu
Bosna Hersek kurucu lideri merhum Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’in Şanlıurfa ziyareti sırasında gündeme gelen Şanlıurfa ile Saraybosna’nın kardeş şehir olması konusu Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis gündemine alındı. Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından havale edilen önerge meclise sunularak oylandı.

Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Ekim ayı içerisinde Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç’in Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç ve meclis üyeleri ile yaptığı görüşme sırasında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Şanlıurfa’nın kardeş şehir olması gündeme gelmişti. Başkan Nihat Çiftçi de konunun Kasım ayında düzenlenecek olan Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme alınacağını söylemişti.
Kaynak: İHA