Muş'ta Devamsız Öğrencileri Okula Kazandırma Çalışmaları

Muş'un Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) idareci ve öğretmenlerinden oluşan ikna heyeti, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan öğrencileri yeniden eğitime kazandırmak için köy köy dolaştı.

Bir komisyon kurarak öğrencilerin okula gelmeme sebeplerini araştıran okul idaresi, devamsız öğrencilerin listesini çıkarıp, beldeye bağlı Göçmenler mezrası, Kıyıbaşı ve Dumlusu köylerinde kapı kapı dolaşarak öğrencileri ve ailelerini ikna etmeye çalıştı.

Başlatılan çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Serinova YBO Müdürü Ali Mergen, okuldaki devamsız öğrencilerle ilgili çalışma başlattıklarını ve yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve öğretmenlerden oluşan bir ikna ekibi kurduklarını ifade eden Mergen, şunları ifade etti:

"Devamsız olan öğrenciler için köyler dolaştık. 8 köyden 3'nü dolaştık ve bunlardan devamsız olan bazı öğrencileri okula kazandırdık. Bu çalışma devam edecek. Toplamda 650 öğrencimiz var ve bunlardan yaklaşık 60'ı devamsız öğrencilerimiz. Onların tamamını olmasa bile yüzde 70-80'ini eğitime kazandırmamız okul için büyük bir katkı olacak. Bu öğrencilerimizin devamsız olmalarının sebepleri farklı. Bunları araştırıyoruz. İkna ekibiyle çalışmalarımızı başlattık inşallah öğrencilerimizi okula kazandırırız."

Devamsız öğrencilerin çoğunluğunun kızlardan oluştuğunu belirten Mergen, bu durumun nedenlerini de araştırdıklarını kaydetti.

Ekip olarak kızları okula kazandırmak için büyük mücadele verdiklerini anlatan Mergen, "Bazı aileler kız çocukların okumasına karşı. Kız çocukları toplumun ileri dönemdeki anne adaylarıdır. Onların okuması toplumun değişimine sebep olur." ifadelerini kullandı.

Kıyıbaşı köyünde yaşayan öğrenci velilerinden Abdulnasır Ayaz ise, "Çocuklarımın okuması için elimden gelen bütün çabayı harcıyorum. Tabi ki çocuğum istekli olduğu sürece bende onların yanındayım." diye konuştu.

Kaynak: AA