Masal Müzesi Minik Ziyaretçilerini Bekliyor

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartallı çocuklar için Yakacık’ta kurduğu Masal Müzesi, minik ziyaretçilerini bekliyor.

Masal Müzesi Minik Ziyaretçilerini Bekliyor
Araştırmacı şair yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünü yaptığı, çocuklara kitap okuma alışkanlığı da kazandırmak amacıyla tasarlanan Kartal Belediyesi Masal Müzesi; dünya masalları ile başlayıp, Türk masalları ve günümüz masallarına uzanan tarihi değerde oyuncak ve kitaplarla ziyaretçilere hizmet veriyor.

Müzenin ilk girişinde, dünya masallarının mimarı yazarların ilk basım kitapları yer alırken, kitaplık bölümünde Türkiye’de bir ilk olarak Hans Christian Andersen’in heykeli yer alıyor. Bununla birlikte birçok masal kahramanının heykelleri, müze ve bahçesinde sergilenerek çocukların hayal dünyasına hitap ediyor.

Türkiye’de bir ilk olan Masal Müzesi, müzecilik kavramının toplumda bilinçli bir şekilde oluşturulması konusunda eşsiz bir örnek olarak hizmet veriyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün en anlamlı projelerinden biri olan Masal Müzesi; çocukların hayallerini, bilgi ve becerilerini geliştirmesinin yanı sıra 3 kuşağın birlikte keyifli vakit geçirebileceği bir mekan olarak da Kartal nezdinde Türkiye’ye kazandırıldı.

Müze içerisinde çocuklara hitaben tiyatro gösterileri tasarlanan sahnenin yanı sıra masal konsepti içerisinde çocukların becerilerini geliştirebilecek atölye çalışmaları da yapılıyor.
Kaynak: İHA