Kırklareli'nde 'Dünya Diyabet Günü' Nedeniyle Etkinlikler Düzenlendi

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” münasebetiyle, hastalığa dikkat çekmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kırklareli'nde 'Dünya Diyabet Günü' Nedeniyle Etkinlikler Düzenlendi
Hastane poliklinik girişinde oluşturulan stantta Diyabet Hemşiresi Hülya Doğan tarafından, diyabet konusunda halkta farkındalık duygusunun uyandırılması için halka eğitim verilmesi, parmaktan şeker ölçümü, diyabet hakkında broşür dağıtımı, şekeri yüksek çıkan kişilerin yönlendirilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirildi.



“Diyabetli bir birey olarak uzun yıllar sağlıklı ve sorunsuz yaşamak mümkündür”

Kırklareli Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen panelde ise, Hastane Başhekimi Uz. Dr. F. Banu İşler sunum yaptı. Dr. İşler, “Diyabet hastalığı birçok komplikasyona neden olabileceği için çok önemli bir hastalıktır. Diyabet tedavisinde amaç, hem kişinin yaşam kalitesini yüksek tutmak hem de uzun dönem komplikasyonların gelişimini önlemektir. Diyabetli bir birey olarak uzun yıllar sağlıklı ve sorunsuz yaşamak mümkündür. Ancak kan şekerinin uzun süre yüksek kalması bazı insanlarda göz, böbrek, sinir ve ayak problemlerine neden olabilir. Diyabetli hastalarda kalp hastalığı ve yüksek tansiyon riski de artmıştır” dedi.

Kırklareli Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Mustafa Dinç ise, vücudun tüm sistem ve organlarında hasarlara neden olan diyabet hastalığına zemin hazırlayan faktörlerin başında obezite, yaş ve stres, azalmış fiziksel aktivite, uygunsuz beslenmenin yer aldığını belirterek, diyabet hakkında detaylı bir sunum ile dinleyicileri diyabet konusunda A’dan Z’ye bilgilendirdi.
Kaynak: İHA