Kan Bağışı Seferberliği

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğüne bağlı SABİM çalışanları, Türk Kızılayı’na kan bağışı kampanyası başlattı.

Kan Bağışı Seferberliği
Sosyal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile düzenlenen kan bağışı etkinliğinde, birçok kanser türü ve hastalıklarda hayat kurtaran kemik iliği ve kök hücre nakline dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında, Türk Kızılayı’nın mobil kan bağışı toplama aracı SABİM binası önüne konuşlandırıldı. Gün boyu devam eden etkinlik ile çok sayıda ünite kan bağışı toplandı.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Koordinatörü Havva Ünlüer, kan bağışı ile başka hayatlara dokunulabileceğini dile getirerek, "Bu günü başta kan kanseri olmak üzere birçok kanser türü ve kan ile ilgili diğer hastalıklarda hayat kurtaran kök hücre tedavisi için kök hücre bağışı ve kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenledik. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SABİM olarak Türk Kızılayı Ankara Şubesi işbirliğinde etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yapılacak kan bağışı, kök hücre ve kemik iliği nakli ile başka hayatlara dokunabilir, onlara ışık olabiliriz" dedi.

Kaynak: İHA