İran'da Ölenlerin Sayısı 430'A Yükseldi

İran’ın batı illerini etkileyen 7.3 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 430’a yükseldi. Yaralı sayısının ise 7 bin 156 kişiyi geçtiği belirtildi.

İran'da Ölenlerin Sayısı 430'A Yükseldi
Irak-İran sınırında merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede dün 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İran’ın batı illerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 430 ve yaralı sayısı da 7 bin 156 kişiyi geçti.

İran devlet televizyonu depremin kerpiçten yapılmış evlerin bulunduğu bölgelerde büyük yıkıma neden olduğunu söyledi.

Açıklamada, depremin yol açtığı toprak kaymalarının da kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. İran’ın 14 ilinin depremden etkilendiğini ve Kirmanşah Eyaleti’ndeki 85 bin nüfuslu Serpol Zehab şehrinin depremde en çok hasar gören bölge olduğu açıklandı. Yardım görevlileri, battaniye, çadır, giyecek, ilaç ve içme sularını saklamak için büyük bidonlara acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi.



Yetkililer, depremde en az 30 bin evin yıkıldığını ve en az 2 köyün tamamen tahrip olduğunu belirtti.

İran Kızılay’ı, 70 binden fazla kişinin kalacak yer sıkıntısı yaşadığını açıkladı.

İran’da 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Irak’ta ise depremde 7 kişi hayatını kaybetti, 535 kişi de yaralandı. Depremin yıkıcı etkileri en çok Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesinde yaşandı.

7.3 şiddetindeki deprem, İran’ın batısı, Irak’ın büyük bir bölümü, Türkiye, Ermenistan, Kuveyt, BAE ve Arabistan’da hissedildi.
Kaynak: İHA