Eski Hakim Yağmur'un 'FETÖ' Davası

FETÖ/PDY üyesi ve denetçisi olduğu öne sürülen eski hakim Yağmur'un yargılanmasına devam edildi.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve denetçisi olduğu öne sürülen eski hakim Musa Yağmur'un 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yağmur ile avukatı Gündüz Güneş ile yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunması sonrası savunma yapan Yağmur, tanık ifadelerinin hiçbirinin tutarlı olmadığını ileri sürdü.

Yağmur, hakkında yapılan suçlamalarla ilgili somut delillerin bulunmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Bana iftira atan şahıslar yüzünden buradayım. 15 Temmuz günü hakim ve savcıların bulunduğu WhatsApp grubunda 'kim bu darbeyi yapıyorsa haindir, şerefsizdir' diye yazdım. 15 Temmuz'un ilk dakikalarında darbeyi gerçekleştirenleri eleştirerek, onların karşısında durdum, yazışmalarım kayıtlarda mevcuttur. 16 aydır tutukluyum, aile düzenim bozuldu."

Yağmur, tutuklu olduğu için çocuğunu göremediğini ifade ederek, "Ben şerefimle hakimlik yaptım, burada ise terör örgütü üyesi olarak yargılanıyorum, bunları hazmedemiyorum. Aleyhime olan hususları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yağmur'un tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, FETÖ/PDY üyesi ve denetçisi olduğu iddia edilen eski Van Vergi Mahkemesi Hakimi Musa Yağmur'un "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
Kaynak: AA