Ereğli'de Akgöl Sulak Alan Çalıştayı

Konya'nın Ereğli ilçesinde "Akgöl Sulak Alan" projesi kapsamında, "Akgöl Sulak Alanının Zamansal Analizi ve AHP ile Yönetim Stratejisinin Geliştirilmesi" Çalıştayı yapıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesince Ereğli Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, proje kapsamında yapılan çalışmalar ele alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Akgöl'ün, yaptığı konuşmada, doğal açıdan, bölge için büyük bir zenginlik olduğunu söyledi.

Akgöl'ün yeniden eski günlerine dönmesinin, Ereğlileri çok mutlu edeceğine işaret eden Özgüven, "Akgöl'ü canlandırmak için fedakarca çalışan Prof. Dr. Nebiye Musaoğlu hanımefendi ve ekibine şehrim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarda belediye olarak her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Umarım bu çalışmalarda güzel sonuçlar ortaya çıkar ve Akgöl yeniden o görkemli zamanlarına geri döner." ifadesini kullandı.

İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Nebiye Kökbudak Musaoğlu da "Bu işe başladığımız günden bu yana bize her türlü desteği veren Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e teşekkür ediyorum." dedi.

Musaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz de bu projenin nihayete ermesi adına elimizden geleni yaparak Akgöl’ü yeniden canlandırmaya çalışacağız. Bu konuya bölge halkının sahiplenmesi bizim için çok önemli. Yaptığımız araştırmalarda Akgöl su tutma kapasitesine sahip ve eldeki verilerle Akgöl'ün eski şaşalı günlerine dönmemesi, Kuş Cenneti kimliğini tekrar kazanmaması için hiç bir sebep yok.''

Prof. Dr. Ayşegül Tanık, Doç. Dr. Ümit Gümüşay, Doç. Dr. Aykut Şenol, ve proje danışmanı yüksek mühendis Abdulkadir Gümüşay, daha sonra sunum yaptı.

Kaynak: AA