DSP 32. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Genel Başkan Aksakal:'Türkiye bir hukuk devletidir. Oysa bugün bu durum içler acısıdır. Ne kanun ne anayasa hiçbir belgenin hükmü kalmamıştır. Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkarılmış, bir guguk devleti haline getirilmiştir'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Türkiye bir hukuk devletidir. Oysa bugün bu durum içler acısıdır. Ne kanun ne anayasa hiçbir belgenin hükmü kalmamıştır. Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkarılmış, bir guguk devleti haline getirilmiştir." dedi.

Aksakal, partisinin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen 32. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilen anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına değinerek, bu çerçevede yapılması gereken uyum çalışmalarının halen hayata geçirilmediğini söyledi.

Hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştiren Aksakal, "Ne yapmalıyız? Türk milleti 1919 ruhu ile yeniden birbirine kenetlenebilmelidir. Bir öze dönüş programı hayata geçirme zorunluluğu kendini göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal, bunun için başlangıç noktasının, "toplumun devletine yeniden güven duyar hale gelmesini sağlamak" olduğunu belirterek, bugün toplumun ne devleti yönetenlerin söylediklerine ne de parlamentodaki muhalefetin samimiyetine inanmadığını vurguladı.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Aksakal, "Yurttaşlar ödevlerini yerine getirmekten kaçınmıyorsa hakkını istemekte de tereddüt etmemelidir. Oysa bugün bu durum içler acısıdır. Ne kanun, ne anayasa hiçbir belgenin hükmü kalmamıştır. Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkarılmış, bir guguk devleti haline getirilmiştir." görüşünü savundu.

Etkinlikte, DSP'nin kuruluşunu anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.
Kaynak: AA